Så här går det till

Beställa hämtning görs enkelt i 4 steg.
 • 1
  Uppgifter om bilen
 • 2
  Beställarens uppgifter
 • 3
  Kontrollera och skicka beställning
 • 4
  Bekräfta Beställning

steg 1

Ange uppgifter om bilen och bilensplats. Infomation anges om hur registreringbevis del 2 och bilens nycklar hanteras. Man kan också ange ett visst datum från vilket man önskar få bilen hämtad

registreringsbeviset

Steg 2

Lämna uppgifter om beställaren/bilägaren tillsammans med kontaktuppgifter. Har ni en bil som tillhör ett dödsbo räcker det att en person från dödsboet skriver på registreringsbeviset.

Steg 3

Kontrollera uppgifterna. Var noga med att se så er Epost adress är korrekt så ni får bekräftelse mailet efter att ni godkänt och skickat beställningen.

Alla uppgifter går att justera även efter ni har skickat beställningen bara ni hör av er direkt antingen genom kontaktformuläret eller E-post direkt till info@skrotabilen.se. Ange också registreringnummret från beställningen för att vi enklare kan se vilken order det gäller.

Steg 4

När ni godkänt och skickat beställningen får ni ett bekräftelsemail till den angivna E-post adressen. I mailet finns en länk att klicka på som då bekräftar ordern. När ordern är bekräftad kommer ni inom kort (normalt inom 3-5 arbetsdagar) bli kontaktad för hämtning av er bil.

Så här återvinns din bil

Återvinning av 1 ton järn sparar över 1 ton koldioxidutsläpp. Aluminium är förträffligt att återvinna då det är energikrävande att framställa. Återvinning sparar 95 procent av energin jämfört med att framställa aluminium av ny malm.
BILEN

Bilar i Sverige bli i snitt 17år innan de skrotas. Skrotabilen.se hämtar bilar i större delen av Sverige och kör dem till närmaste Bilretur mottagningsställe.

BILÅTERVINNING

Hos Bilåtervinningen saneras bilen på allt farligt avfall som oljor Glykol AC-gas och andra vätskor, batterier ,rutor, däck, fälgar och delar som kan återanvändas.

FRAGMENTERING

Bilkarossen som är kvar från Bilåtervinningen transporteras sedan på ett miljö effektivt sätt till fragmentering. Där sönderdelas bilen och sorteras i olika fraktioner. Fraktionerna sorteras och renas sedan i ytterliggare ett steg.

SMÄLTVERK

Fraktionerna från fragmentering går sedan vidare till smältverk för att bli nytt Stål och aluminiumråvara. Lätta fraktioner från fragmentering som består av stoppning från bilstolar och tyger från inredningen går till värmeverk och energiåtervinns.

NYTILLVERKNING

Stålet går sedan tillbaka till Ex. bilindustrin och används i nya bilar igen. Stål och metaller kan återvinnas nästan hur många gånger som helst.

Cookies

På skrotabilen.se använder vi kakor (Mer info kakor) genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.Copyrights © 2016 All Rights Reserved by Skrotabilen.se